Veilig handelen

Hoewel de meeste adverteerders op Kijkenbied.nl wel betrouwbaar zijn moet je toch opletten voor adverteerders die geen eerlijke intenties hebben met een advertentie die ze plaatsen.

Laat je niet misleiden
Omdat je met de verkopers enkel contact hebt via e-mail of telefoon, kun je je best preventief wantrouwig opstellen tegenover de verkoper. Probeer zoveel mogelijk over hem/haar te weten te komen en stop de onderhandelingen wanneer je het gevoel hebt dat er iets vreemd aan is.

Te mooi om waar te zijn
Oplichters hebben vaak flink wat overtuigingskracht dus laat je niet overtuigen! Wanneer je dure producten voor een te lage prijs tegenkomt of in het Engels of slecht Nederlands geschreven mag je hier zeker niet op ingaan. Transacties die moeten plaatsvinden vanuit Afrikaanse landen en betaald dienen te worden met bv. Western Union, BidPay of Moneygram zijn een 99% garantie op oplichting.

Wees extra alert bij:
- Advertenties of reacties die in het Engels of hakkelend Nederlands zijn geschreven
- Anonieme emailadressen die in Benelux weinig gebruikt worden zoals Yahoo.com
- Advertenties met een te lage prijs
- Advertenties in de rubrieken honden en puppies, tractoren, telefoons, laptops
- Biedingen op jouw advertenties waarbij het bod hoger is dan jouw vraagprijs

Waarschuwingen:
- Gebruik nooit Western Union, BidPay of MoneyGram voor betalingen!
- Verstuur nooit producten zonder de betaling op je bankrekening te hebben ontvangen!
- Verstuur geen producten naar verre landen
- Vermijd derden om een transactie af te handelen
- Een bewijs van betaling per e-mail niet vertrouwen
- Reageer nooit via SMS op 4-cijferige nummers

Tip: Controleer je eigen onderbuik gevoel.

Meld misbruik
Wanneer je een advertentie op Kijkenbied.nl bent tegengekomen die je niet vertrouwt, aarzel niet om dit te melden bij ons.

Ik ben opgelicht, wat nu?
Een onmiddelijke aangifte bij de politie wordt ten sterkste aangeraden. Bezorg hen zoveel mogelijk details over de advertentie, de verkoper en jullie correspondentie. Mits een schriftelijk verzoek van de politie kan Kijkenbied.nl gebruikers- of advertenties gegevens vrijgeven.

Handelplaza.nl maakt gebruik van cookies om de surfervaring te optimaliseren. Klik hier voor ons privacy- en cookiebeleid. Sluiten