• Handelplaza: Uw bedrijvengids

Gerken Hoogwerker verhuur

Gerken Hoogwerker verhuur
Lange omschrijving

In 1963 opende Manfred Gerken zijn eerste schildersbedrijf in Düsseldorf. Toen het bedrijf reeds 25 jaar bestond, werd een eigen hoogwerker aangekocht om zodoende voornamelijk gevelwerkzaamheden sneller en kostenbesparender te kunnen uitvoeren. Daarnaast werd deze machine, wanneer het niet zelf in gebruik was, graag aan collega’s uitgeleend. Al na korte tijd zagen steeds meer bedrijven het voordeel in van een hoogwerker. De aanvraag werd zo groot, dat er in nog een machine werd geïnvesteerd. Het bleef echter niet bij deze 2 machines, zoals al snel naar voren kwam.

In 1989 besloot Manfred Gerken zijn core-business in zijn geheel te verleggen op het verhuren van hoogwerkers en richtte ‘Gerken Arbeitsbühnenvermietung’ op in de Ronsdorfer Strasse in Düsseldorf. Zijn idee was om uitsluitend technisch hoogwaardige en net name goed onderhouden en vertrouwbare machines te verhuren.

In 1990 trad zijn zoon, Christian Gerken, toe tot het bedrijf.

Het concept werd verder uitgebreid en zo kwamen er tussen 1990 en 1997 meerdere vestigingen erbij in Köln, Halle, Duisburg en Düren. Dit om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Het totale machinepark van Gerken omvatte toentertijd al 417 machines.

Reeds in deze tijd werden de investeringen afgestemd op de vraag van de klant. In 1996 waagde men dan ook de stap om te investeren in werelds grootste zelfrijdende hoogwerker. De werkhoogte bedroeg 48 mtr., een gigantische hoogte in deze tijd.
Door vast te houden aan het principe om te blijven investeren in de nieuwste technieken, werd er steeds vaker machines uitgewisseld uit het machinepark. In 1998 werd dan ook de dochterfirma opgericht, genaamd GS Arbeitsbühnen, om zodoende machines een tweede leven te kunnen geven. Deze eerste professionele verkoopfirma in gebruikte hoogwerkers werd gevestigd in Hilden, in de buurt van het hoofdkantoor in Düsseldorf.
Om nog meer te kunnen voldoen aan de vraag van de klant, werd in 1998 in Duisburg, Gerken-Baustellen-Absperr- Service opgericht.

In 1999 volgde dan de stap naar het buitenland. De Nederlandse vestiging in Elsloo, welke perfect gesitueerd is in de zogenaamde drielandendriehoek in de buurt van Maastricht, beschikt over een eigen werkplaats en servicedienst.

Met de aankoop van een 84 meter vrachtwagenhoogwerker werd in 2000 het machinepark nogmaals uitgebreid. Om ook te kunnen voldoen aan de groeiende vraag in het voormalige Oost Duitsland werd er in Leipzig een vestiging geopend.

Aangezien er in Berlijn na de val van de muur er sprake was van een ‘bouwexplosie’ werd hier ook een vestiging geopend. De grenzen werden nog verder verlegd met de investering in een vrachtwagenhoogwerker met een werkhoogte van 100 mtr.. Hiermee beschikt Gerken over een van de grootste hoogwerkers binnen dit bereik.

In 2003 is het zover, Gerken Mietservice wordt opgericht. Klanten kunnen nu op hun bouwplaatsen naast een hoogwerker ook benodigde werkmaterialen bestellen, zoals een aggregaat, heftruck of container.

De voorbereidingen op het wereldkampioenschap voetbal liepen in 2004 op volle toeren. Stadions moesten werden omgebouwd en gemoderniseerd. Om te kunnen blijven voldoen in de vraag werd er geïnvesteerd in werelds hoogste zelfrijdende telescoop hoogwerker van 43 meter. Massieve constructies vereisen grote kooilasten, daarom werd het toch al omvangrijke machinepark nog verder aangevuld met een vrachtwagenhoogwerker van 70 mtr., met een kooilast van 700 kg.

Dit omvangrijke machinepark, met meer dan 1500 machines, eist in 2005 een optimalisering van technische en logistieke omstandigheden. Daarom werd een nieuwe vestiging in Neuss opgericht, met een grootte van 20.000 m2. Ideaal gelegen aan de belangrijkste autosnelwegen van midden Duitsland. Hier zijn de industriële hoogwerkers, evenals de eigen Gerken diepladervloot gesitueerd. Met de bouw van een nieuwe centrale werkplaats, waar 24 monteurs werkzaam zijn, wordt gegarandeerd dat de machines altijd in een optimale staat worden uitgeleverd. Ook de handel in gebruikte machines wordt vanaf nu door GS Arbeitsbühnen aangestuurd vanuit Neuss.

Vanaf 2008 is Gerken ook aanwezig in Noord Duitsland. Op 1 januari 2008 wordt op de Försterweg, het nieuwe filiaal geopend in Hamburg. 10 medewerkers zijn hier actief om te kunnen voorzien in de klantwens. De eigen werkplaats gegarandeerd hierbij ook de hoge technische eisen welke aan de machines van Gerken gesteld worden.

Om ook te kunnen blijven te voorzien in de aanvraag vanuit de dichtbevolkte gebieden Frankfurt en Nürnberg wordt er op 1 april 2009 wederom een nieuwe vestiging geopend, ditmaal gelegen in Marktheidenfeld, welke gesitueerd is in de buurt van Würzburg. Dit nieuwe steunpunt, gelegen aan de autosnelweg A3, met als zwaartepunt industriële hoogwerkers, beschikt over meerdere eigen diepladers en kan zodoende machines snel op locatie aanleveren.

Vanaf oktober 2009 beantwoord Gerken de steeds groter wordende aanvragen vanuit het Ruhrgebied met de opening van een nieuwe vestiging in Essen.

In april 2010 wordt een van de werelds grootste hoogwerkers, de GL103 met een werkhoogte van 103 meter, in het wagenpark van Gerken opgenomen.

Gebouwd op een 'Tadano Faun'-onderstel, uitgevoerd met 4 aangedreven assen en een motorvermogen van 530 PK, beweegt deze machine zich eenvoudig op moeilijke toegankelijke werkterreinen.

De nieuwe GL27, welke op 3,5 Ton onderstel een werkhoogte heeft van 27 mtr., beleefd in Juli 2010 haar wereldpremiere op de BAUMA in Munchen.

Mede door de opening van een nieuw filiaal in Magdeburg expandeerd Gerken zich in 2010 ook verder in het Oosten van Duitsland. Deze ideaal gesitueerde vestiging bevindt zich direkt aan de autoweg BAB2.

Ook in 2012 wordt er sterk geïnvesteerd in nieuwe machines: meerdere exemplaren van de op dit moment hoogst werkende beschikbare teleskoophoogwerkers, type GT480-25 AkLPG, zijn in ons machinepark opgenomen.

Met de opening van onze nieuwe vestiging in Bremerhaven, een van de belangrijkste handelshaven van Europa, verstevigd Gerken haar positie in Noord Duitsland. Vanaf januari 2013 wordt vanaf deze lokatie het komplete pakket aan hoogwerkers aangebonden, welke toepasbaar is op nagenoeg ieder inzetgebied.

In de herfst van 2013 viert Gerken GmbH haar vijftigjarig bestaan. Wat in 1963 als schildersbedrijf begon, heeft zich ontwikkeld tot een verhuurder van hoogwerkers die in heel Europa actief is. Het aanbod van Gerken Hoogwerkers Verhuur bevat tegenwoordig meer dan 4700 machines, waaronder een breed spectrum aan specialistische en grote hoogwerkers. Op het terrein van grote hoogwerkers van meer dan 60 meter is Gerken wereldwijd marktleider.

Vestigingsplaats
Elsloo
Adres vestiging
Businesspark Stein 159
Telefoonnummer
088-4288080

Stuur boodschap naar geregistreerde